Foto: Wolfram Weber Tel. 039005-315 / imago stock&people / Profimedia
ukusno
Uživajte u slatkim zalogajima bez griže savesti: Torta bez brašna koja će se svideti najvećim ljubiteljima slatkiša
Lako se priprema, a uz to je i lagana za varenje, pa će postati omiljena poslastica u svakoj prilici.
Objavljeno:
Ova kremasta torta bez brašna i kvasca savršen je izbor za sve koji žele uživati u slatkom zalogaju bez griže savesti.
Zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima, potpuno je zdrava i pogodna za sve koji paze na ishranu.
Bogata je kremastim slojevima i prirodnom slatkoćom koja zadovoljava čak i najveće ljubitelje slatkiša.
Sastojci:
- ovsene pahuljice - 300 g
- prokuvana voda - 500 ml
- banane - 3 komada
- jaja - 2 komada
- bademovo brašno - 50 g
- prašak za pecivo - 10 g
- smeđi šećer - 30 g
- kakao 25 g
- novčići od tamne čokolade - 50 g
- grčki jogurt - 250 g
- med - 70 g
- kakao - 20 g
- čokolada za dekoraciju - 10 g
Priprema:
- Ovsene pahuljice natopite prokuvalom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim dodajte izgnječene banane, umućena jaja, bademovo brašno, kakao, braon šećer, čoko novčiće i prašak za pecivo.
- Sve dobro umešajte i ravnomerno rasporedite po dnu pleha/vatrostalne posude i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta.
- U jednoj posudi pomešajte grčki jogurt, med i kakao, i mešajte dok ne dobijete homogenu kremastu masu.
- Kremu ravnomerno rasporedite preko ispečenog biskvita, pa odozgo po želji pospite čokoladnim mrvicama za dekoraciju. Neka se torta malo stegne u frižideru i možete je poslužiti. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!