Uživajte u slatkim zalogajima bez griže savesti: Torta bez brašna koja će se svideti najvećim ljubiteljima slatkiša
Foto: Wolfram Weber Tel. 039005-315 / imago stock&people / Profimedia

ukusno

Uživajte u slatkim zalogajima bez griže savesti: Torta bez brašna koja će se svideti najvećim ljubiteljima slatkiša

Lako se priprema, a uz to je i lagana za varenje, pa će postati omiljena poslastica u svakoj prilici.

Objavljeno:

Ova kremasta torta bez brašna i kvasca savršen je izbor za sve koji žele uživati u slatkom zalogaju bez griže savesti.

Zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima, potpuno je zdrava i pogodna za sve koji paze na ishranu.

Bogata je kremastim slojevima i prirodnom slatkoćom koja zadovoljava čak i najveće ljubitelje slatkiša.

Sastojci:

  • ovsene pahuljice - 300 g
  • prokuvana voda - 500 ml
  • banane - 3 komada
  • jaja - 2 komada
  • bademovo brašno - 50 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • smeđi šećer - 30 g
  • kakao 25 g
  • novčići od tamne čokolade - 50 g
  • grčki jogurt - 250 g
  • med - 70 g
  • kakao - 20 g
  • čokolada za dekoraciju - 10 g

Priprema:

  1. Ovsene pahuljice natopite prokuvalom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim dodajte izgnječene banane, umućena jaja, bademovo brašno, kakao, braon šećer, čoko novčiće i prašak za pecivo.
  2. Sve dobro umešajte i ravnomerno rasporedite po dnu pleha/vatrostalne posude i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta.
  3. U jednoj posudi pomešajte grčki jogurt, med i kakao, i mešajte dok ne dobijete homogenu kremastu masu.
  4. Kremu ravnomerno rasporedite preko ispečenog biskvita, pa odozgo po želji pospite čokoladnim mrvicama za dekoraciju. Neka se torta malo stegne u frižideru i možete je poslužiti. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.